Sarpsborg IL Alpint Barneidrett Friidrett Frisport Håndball Langrenn Svømming
Off-pist og free-ride på ski og snowboard
Det har kommet så mange nye varianter av slalomski og snowboard som gjør kjøring morsomt under mange forskjellige forhold. Noen liker å kjøre carving i preparerte bakker, noen liker å hoppe og kjøre railer i parker, noen liker å pumpe urørt pudder og andre igjen liker å utfordre de bratte fjellsidene utenfor alpinanleggene. Topp-turer er fantastiske naturopplevelser kombindert med god trening og utrolig skiopplevelser.

FriSportgruppa vil i startfasen ikke ha noen organiserte aktiviteter innen off-pist og free-ride på ski eller snowboard.  Det er likevel en god del interesse blant både ungdom og foreldre for slike aktiviteter, så det er fullt mulig vi legger opp til noen slike aktiviteter i forbindelse med andre ski og snowboard aktiviteter.  Får vi muligheten vil vi arrangere sikkerhetskurs. 

Utstyret blir etterhvert så spesialisert, så det er viktig å kjøpe rett for å få de rette opplevelsene.  Carving ski gjør det lett å svinge lange svinger uten å skrense i preparerte bakker, men gir dårlig flyt på løssnø og er uegnede i parker siden de ikke har tupp bak, og er uegnet til å kjøre baklengs. 

Twin-tip har tupp i begge ender, slik at de egner seg for å kjøre i begge retninger.  De er også ganske robuste og skal tåle mye juling når man hopper i preparerte hopp og kjører sidlengs på railer.  

Pudderski og free-ride ski har ofte stor bæreflate og en tupp som starter tidlig slik at de gir god flyt i puddersnø.  Noen har flater med spenn og noe carving midt på slik at de er brukbare i preparerte bakker, andre er helt beregnet for å kjøre utenfor preparerte bakker.  Det finnes en myriade av varianter med forskjellige egenskaper. 

På snowboard er det lettere å finne alround modeller, selv om de som spesialiserer seg gjerne kjøper spesialtilpassede brett til sin gren.      

 


Motta nyheter rett i eposten!
Din epost:
Kjøp NorgesRabatt kortet

Kjøp Norges Rabatt kortet av SIL FriSport.  Kr 250 pr år.  Spar penger og støtt idretten.  Se mer info under Dokumenter.

Aktivitetskalender
Velg lag/grupper:
Se hele kalenderen her